Składniki:
- 4 udka z kurczaka;
- 15 dag pieczarek;
- 1 cebula;
- pół szklanki rosołu;
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego;
- 3 łyżki masła;
- mąka;
- 1 łyżeczka przyprawy warzywnej;
- pieprz.
Przygotowanie:
Udka umyj, osusz a następnie obsmaż na maśle. Dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż razem aż cebula się zeszkli. Następnie całość oprósz mąką. Dodaj rosół, przyprawę warzywną, koncentrat pomidorowy. Duś pod przykryciem na małym ogniu, ok. 30 minut aż mięso będzie miękkie. Umyte i pokrojone w plasterki pieczarki obsmaż i dodaj do udek, przypraw pieprzem i chwilę jeszcze duś.
Całość podawaj z całymi ziemniakami i surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz